Еколошки улошци као део новог идентитета освешћености

Можда сте чули за вишекратне менструалне улошке, али не знате тачно шта они значе. У овом чланку можете сазнати зашто их многе жене преферирају и зашто би могли постати ваш омиљени производ током менструације.

Шта су менструални улошци за вишекратну употребу

Менструални уложак за вишекратну употребу је женски хигијенски производ који се може носити током менструације да упије менструална крварења и може се користити више пута. Наши менструални улошци су направљени од конопље и органског памука и укључују неколико слојева тканине за додатну заштиту, плус додатни спољни слој (ТПУ) који је водоотпоран. Пошто се могу прати и поново користити, ови менструални улошци за вишекратну употребу су еколошки прихватљивија опција од уложака за једнократну употребу, који се након употребе морају бацити. Многе жене их такође сматрају удобнијим од уложака за једнократну употребу.

Предности менструалних уложака за вишекратну употребу

Коришћење менструалних уложака за вишекратну употребу има неколико предности, укључујући:

  • удобност
  • могу се користити до 5 година
  • направљени су од најквалитетнијих материјала: конопље и органског памука
  • кожа стално дише; нема накупљања влаге
  • нема непријатних мириса или шуштања пластике
  • дизајнирани су за максималну заштиту
  • Једноставни су за употребу/прање
  • еколошки су
  • економични
  • без хемикалија

 Зашто су менструални улошци за вишекратну употребу еколошки

Коришћењем менструалних уложака за вишекратну употребу може дати значајан лични допринос заштити планете, с обзиром да од прве менструације до менопаузе жена пролази кроз менструацију око 450 пута (што је више од 10.000 уложака по жени).
Ако узмемо у обзир да су улошци за једнократну употребу направљени 90% од пластике, можемо замислити какав је утицај ових једнократних уложака на нашу околину.
С друге стране, наши менструални улошци за вишекратну употребу су направљени од сертификованих тканина, користећи конопљу и органски памук.

Доступне величине уложака

Када је у питању њихова величина, наши менструални улошци за вишекратну употребу доступни су у 3 различите величине, С, М и Л. Величину бирате у зависности од обилности крварења - Л и М за јака и умерена крварења, док је С величина боља за лагане менструалне дане или за дневни секрет и инконтиненцију.

Начин употребе и одржавање

Менструални уложак за вишекратну употребу треба опрати пре прве употребе да би се активирала апсорпција материјала. Да бисте применили менструални уложак за вишекратну употребу, почните прањем руку. Затим поставите уложак на одговарајуће подручје и причврстите крилца око доњег веша помоћу копчи. Када је уложак на месту, можете да се опустите, без страха да се може појавити нека мрља.

Избегавајте додиривање упијајућег материјала рукама током употребе, јер то може изазвати појаву бактерија.

Када дође време да уклоните уложак, поново оперите руке и откопчајте уложак. Затим уклоните уложак. Исперите уложак хладном водом, док сва менструална течност не буде отклоњена, а затим га оперите у топлој или хладној води, ручно или машински, али не на температури вишој од 60 степени, јер можете уништити водоотпорни слој. Пустите да се осуши на ваздуху пре него што га поново употребите. Користите еколошке детерџенте за прање, немојте користити омекшивач или избељивач, и не пеглајте.

Назад на блог

Оставите коментар

Имајте на уму, да коментари морају бити одобрени пре него што буду објављени.